ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Bourtzi all day  café – bar- restaurant, χώρος μοναδικός και φιλόξενος. Μια χερσόνησος  , μέσα στο λιμάνι , το κύμα και ο αέρας  συνοδεύουν τα ποτά σας μαζύ με το χαμόγελο και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του.. Εδώ, ο επισκέπτης  απολαμβάνει ποιοτικό καφέ, smoothies,  Χιώτικους φυσικούς  χυμούς, ποικιλίες κρασιού, ένα πλούσιο κατάλογο μπύρας και εξαιρετικά cocktails από τους έμπειρους και βραβευμένους bartenders . Καθώς επίσης, ιταλική κουζίνα & pizza , δροσερές σαλάτες , sandwich,  παγωτά , γλυκά και φυσικά πρωινό .Η κουζίνα είναι υπό την επιμέλεια του βραβευμένου chef Βασίλη Καφαλούκου , και λειτουργεί από την ανατολή του ήλιου  από τις ακτές της Μικράς Ασίας ως τα παράλια της Χίου χαλαρώνοντας με τις μουσικές επιλογές των Dj  μας.

 

Mπούρτζι,  μικρό αμυντικό οχυρό – κάστρο , στην είσοδο του λιμανιού  της Χίου, στο πράσινο φανάρι, οπως λένε οι θαλασσινοί. Αποτελεί προέκταση του μεγαλεπίβολου επιβλητικού κάστρου της Χίου , το οποίο μαζί με ένα αντικρινό οχυρό στην αριστερή πλευρά του λιμανιού, αποτελούσαν την πρώτη γραμμή άμυνας της πόλης της Χίου. Αναφορές στο οχυρό υπάρχουν από τη Γενοβέζικη περίοδο. Τα ερείπια που βλέπουμε σήμερα προέρχονται από την ανοικοδόμηση του φρουρίου που έγινε το 1713 και το 1748 επί Χατζή Ιμπραήμ Πασά. Η λέξη “Μπούρτζι” προέρχεται από την αραβική λέξη «burg» που σημαίνει επιθαλάσσιο φρούριο – οχυρό.

Τα πλοία που μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι,  το φώς του φεγγαριού , οι μουσικές ,οι λιχουδιές και  τα cocktails , αποτελούν ενα μεθυστικό χαρμάνι....σε στέλνουν αλλού...

Περισσότερες φωτογραφίες